Riddled TV Repair Forum
Service Menu and Manual Schematics
 
   
 FAQFAQ   SearchSearch   RegisterRegister 
   Log inLog in 
Sony KDL 52W3000 5 blinks    
Post new topic   Reply to topic    Riddled TV Repair Forum Index -> TV Repair
 
Author Message
shorteddiode



Joined: 12 Apr 2011
Posts: 10

PostPosted: Fri Aug 10, 2012 1:11 pm    Post subject: Sony KDL 52W3000 5 blinks Reply with quote

The standby light flashes 5 times when the TV is plugged in, and will continue to give the 5 flashes. Pushing the power button the green light comes on for about one minute then the set turns off , I have no sound and no picture or backlights. I checked the voltages and they all are correct except going to the tcon board. I am supposed to be getting 12 volts to the tcon and when checked with the DVMM it bounced between 4 volts and .3 volts. The tcon connects to the FB1 board. The FB1 board is getting the proper 12 volt input voltage. My question is, The service manual says 5 flashes is either a bad tcon or bad screen. If I am not getting the needed 12 volts to the tcon wouldn't I be safe in thinking it is the FB1 board? I think the FB1 is also called the logic board. Every board except the tcon has the proper input voltage. I can provide a link to the service info if needed.
Thanks Everyone
Google

PostPost subject: Advertisement

JTS1957



Joined: 21 Jan 2009
Posts: 2344
Location: Far, Far Away

PostPosted: Sat Aug 11, 2012 7:41 pm    Post subject: Reply with quote

Tried inserting your own 12 volts in place of Tcon 12 volts?
shorteddiode



Joined: 12 Apr 2011
Posts: 10

PostPosted: Sun Aug 12, 2012 2:04 pm    Post subject: Reply with quote

Do I do that at the tcon board?
JTS1957



Joined: 21 Jan 2009
Posts: 2344
Location: Far, Far Away

PostPosted: Sun Aug 12, 2012 3:09 pm    Post subject: Reply with quote

shorteddiode wrote:
I am supposed to be getting 12 volts to the tcon


If YOU say so...
shorteddiode



Joined: 12 Apr 2011
Posts: 10

PostPosted: Sun Aug 12, 2012 6:20 pm    Post subject: Reply with quote

No that,s what the schematic says, is it wrong??
Google

PostPost subject: Advertisement

JTS1957



Joined: 21 Jan 2009
Posts: 2344
Location: Far, Far Away

PostPosted: Mon Aug 13, 2012 1:09 am    Post subject: Reply with quote

If that's what the schematic (which I can download from elektrotanya - 25.5mb) says, it should be correct.
shorteddiode



Joined: 12 Apr 2011
Posts: 10

PostPosted: Mon Aug 13, 2012 8:07 am    Post subject: Reply with quote

That is where I downloaded mine from, if you would like to double check for me, maybe I misread something.
shorteddiode



Joined: 12 Apr 2011
Posts: 10

PostPosted: Mon Aug 13, 2012 1:08 pm    Post subject: Reply with quote

I replaced the FB1 (logic) board and it is up and running and 12 volts to the tcon
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Riddled TV Repair Forum Index -> TV Repair All times are GMT - 6 Hours
Page 1 of 1

 


Disclaimer: All information provided by RiddledTV is strictly for information purposes only. Please observe all warnings displayed on your electronic
devices. This information should only be used to help diagnose work, and all service should be performed by a qualified technician.
Contact Us       Privacy Policy       Copyright © 2015 RiddledTV.com       Advertise on RiddedTV.com