Riddled TV Repair Forum
Service Menu and Manual Schematics
 
   
 FAQFAQ   SearchSearch   RegisterRegister 
   Log inLog in 
toshiba 37xv555d - service menu settings    
Post new topic   Reply to topic    Riddled TV Repair Forum Index -> TV Repair
 
Author Message
crysty158



Joined: 15 Jan 2016
Posts: 3

PostPosted: Fri Jan 15, 2016 3:28 am    Post subject: toshiba 37xv555d - service menu settings Reply with quote

Hi i have problem. Anyone can help me fix service menu codes "RCUT GCUT...." thx






Google

PostPost subject: Advertisement

JTS1957



Joined: 21 Jan 2009
Posts: 2328
Location: Far, Far Away

PostPosted: Fri Jan 15, 2016 4:42 am    Post subject: Reply with quote

Appears to be 'solarized' to me. Usually caused by a bad tcon board (or by a wanna-be technician setting a parameter(s) in the Service Menu to the 'wrong' value(s).) (Wrong Model I.D., Panel Options, etc.) Since OSD is unaffected, I'd tend to go with the second cause.
Note:
In case initialization by setting wrong MODEL ID is done, there is a possibility of abnormal display.

But to address your stated concerns:
The following key entry during display of adjustment menu provides special functions.
CAUTION: Never try to perform initialization unless you have changed the
memory IC.

"RCUT" selection 1 button
"GCUT" selection 2 button
"BCUT" selection 3 button
crysty158



Joined: 15 Jan 2016
Posts: 3

PostPosted: Fri Jan 15, 2016 7:36 am    Post subject: toshiba Reply with quote

I want the values ​​in the service menu if u know...
This worked well but I walked in and broke service menu

"RCUT" selection 1 button on the remote control ?
"GCUT" selection 2 button
"BCUT" selection 3 button

I want all values ​​in service menu
RCUT
GCUT
BCUT
RDRV
GDRV
BDRV
BRTC
COLC
UVTT
VOLUX
PLLWO
PLLWO 1-2-3-4-5,
OPT1-2-3-4-5-6-7-8
TVOP
ID
BDWID
BDHIT
HDMI.
can you help me with these values ​​? Thx



JTS1957



Joined: 21 Jan 2009
Posts: 2328
Location: Far, Far Away

PostPosted: Fri Jan 15, 2016 8:02 am    Post subject: Reply with quote

http://imgur.com/sOaHtYE
http://imgur.com/wiL7ERz
http://imgur.com/bkdgtKG
http://imgur.com/xdYANRJ
http://imgur.com/TU53nkX
crysty158



Joined: 15 Jan 2016
Posts: 3

PostPosted: Fri Jan 15, 2016 9:09 am    Post subject: Reply with quote

I don't understand what to do.
Set model id 01 ?
I can reset default service menu?
Google

PostPost subject: Advertisement

JTS1957



Joined: 21 Jan 2009
Posts: 2328
Location: Far, Far Away

PostPosted: Fri Jan 15, 2016 9:45 am    Post subject: Reply with quote

crysty158 wrote:
I don't understand what to do.


This is specifically why laymen should stay out of TV repair.

Your set according to YOUR picture is a 37" (37XV556D in Picture ... 37XV555D in Forum Subject, but are same). Your TV should be Model ID 02.

Your TV is currently set to Model ID 01 (for a 32" set) - 32" and 37" set have two different screen sizes.

I'm presuming that someone there already knows how to enter into the Service Menu area. The information I already posted should allow that person to initialize the memory data by changing the Model ID.
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Riddled TV Repair Forum Index -> TV Repair All times are GMT - 6 Hours
Page 1 of 1

 


Disclaimer: All information provided by RiddledTV is strictly for information purposes only. Please observe all warnings displayed on your electronic
devices. This information should only be used to help diagnose work, and all service should be performed by a qualified technician.
Contact Us       Privacy Policy       Copyright © 2015 RiddledTV.com       Advertise on RiddedTV.com